Ghiveci cu legume fel de fel

de Poliana in Mancaruri de legume, 13 Aug 2012 | 5044 vizualizari

 

Azi va aduc o mancarica simpla de post, cu muuulte legume. Eu am folosit ce aveam prin casa, asa ca am reusit sa fac acest ghiveci chiar bun pentru o mancare de post si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe medii
  • 6 cartofi medii
  • 1 ardei mare verde
  • 1 ardei mare rosu
  • 1/2 vanata mare
  • 2 rosii
  • 1/2 cana apa
  • 2 linguri ketchup (de casa am folosit eu)
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu legume fel de fel:

Pentru inceput ne apucam de curatat cartofii. Ii spalam bine, taiem cubulete si-i punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam aproximativ 15 minute. Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam deoparte.

Intre timp ne apucam de celelalte legume. Le spalam bine si le curatam. Unul din lucrurile care mi se par anevoioase in bucatarie este curatul legumelor, sincer as prefera sa-l faca altcineva in locul meu dar deocamdata nu se ofera nimeni :)) Asa ca a trebuit sa le iau frumos pe rand pe toate sa le curat, si sale tai marunt pentru ghiveci. Incepem cu ceapa, pe care o taiem julien, apoi ardeiul ...il curatam de seminte si-l taiem fasii mai mici si mai inguste decat pentru wok.

Punem la incins uleiul intr-o tigaie, adaugam ceapa si lasam la calit un minut, punem si ardeiul si le lasam la foc mic pentru aproximativ 5 minute. Vanata o curatam si o taiem cubulete, apoi o punem peste ceapa si ardei, dupa care ne ocupam de rosii. Ele trebuie decojite, daca treaba nu merge frumos fara nici-un efort suplimentar, va trebui sa le puneti in apa clocotita si sa le lasati cateva minute pentru a se putea decoji frumos. Eu am avut noroc, si la mine s-au decojit frumos fara sa fie nevoie sa apelez la alte ajutoare. Taiem rosiile cubulete si le punem peste legume, si lasam la fiert pentru 10 minute la foc mic, timp in care mai amestecam din cand in cand.

Dupa cele 10 minute adaugam si apa, cele doua linguri de ketchup (de casa am vrut eu sa folosesc),  punem sare si piper dupa gust, apoi mai lasam la fiert cam tot 10 minute. Adaugam cartofii si patrunjelul tocat marunt peste legume. Lasam pe foc inca 3-4 minute, dupa care mancarica e gata si putem servi cu pofta.

Nu puteam sa las ghiveciul asa simplu, asa ca am adaugat si putina branza tofu afumata, iar deasupra am presarat patrunjel proaspat. A fost o mancarica gustoasa cu care ne-am alinat foamea pe ziua de azi. Va servesc si pe voi cu o portie!!

Pofta buna!

P.S. Pofta mi-a starnit-o Timea cu tocanita ei :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume fel de fel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Poliana 1

14.08.2012, 23:38

Madi, asta este, o mancarica simpla, dar delicioasa!

Poliana 1

14.08.2012, 23:39

Mamaielena, multumesc

Lau 1

19.08.2012, 16:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci traditional